Muut palvelut

Tuotesisällön voit katsoa vaikka kilpailijoiden sivuilta. Me teemme sen ja vähän enemmän.

 • Kuntotarkastusinfo

Asuntokaupan kuntotarkastukset

 • Kuntoarviot

Hallittu ja kustannustehokas kiinteistönpito alkaa tilaamalla asiantunteva SUORAA-kuntoarvio. Suuremmissa kiinteistössä esim asuiskerrostaloissa yleisen tason kuntoarvion suorittaa rakenne-, lvi- ja sähkötiimimme, pienemmissä yhtiöissä riittää usein kokeneen ammattilaisemme arvio.
Kuntoarvion teossa tarvitaan vankkaa kokemusta erilaisista kuntotutkimuksista sekä korjaussuunnittelusta ja -toteutuksesta. Tämä antaa pohjaa määrittää alkavien vauriomekanismien etenemisnopeus ja vakavuus sekä laatia luotettava pitkän tähtäimen suunnitelma (10 vuoden PTS).

 • Kosteusmittaukset

Kosteusmittauksia voidaan suorittaa erilaisiin rakenteisiin ja eri tarkoituksiin. Osakehuoneistojen kauppojen yhteydessä kosteusmittaukset ovat tavanomaisia. Mittausvälineistö valitaan tarpeen mukaan. Kosteusmittauksia voidaan suorittaa myös rakenteen pinnalta. Kosteusmittaukset rinnastetaan kuntotutkimuksiin.

 • Talokatsastus

Asuntokaupan kuntotarkastusta voi myös ajatella talokatsastuksena. Talo katsastetaan ennen sen myyntiä ja todetaan sen kunto. Omistajien kannattaisi katsastaa talo myös jo omistusaikanaan säännöllisesti.

 • Pinta-alamittaukset

Asunnon tai kiinteistön pinta-ala on syytä selvittää kohdetta myydessä, jos vähänkin epäilee tiedossa olevaa tietoa. Pinta-alat mitataan ja lasketaan käytössä olevien standardien mukaan ja ilmoitetaan rakennusmääräyksien mukaisesti.

 • Energiatodistukset

Asuntokauppalain mukaan kohdetta myydessä tai vuokratessa on myyjän esitettävä voimassa oleva energiatodistus. Energiatodistuksen laatijalta vaaditaan pätevyyttä energiatodistuksen laadintaan. Jokaisesta kaupungista meiltä löytyy pätevöitynyt energiatodistuksen laatija.

 • Kuntotutkimukset

Korjaussuunnittelussa on tärkeää, että se pohjautuu oikeisiin ja tarkkoihin tietoihin. Kuntotutkimuksilla tarkennetaan sekä varmennetaan mm. kuntoarvion havaintoja eri rakennusosista.  SUORAA-kuntotutkimukset perustuvat uusimpiin tutkimusmenetelmiin ja tekninen kalustomme edustaa huipputeknologiaa. Kuntotutkimuksemme kattavat kaikki rakennusten osat, kuten julkisivujen kuntotutkimukset, vesikattojen kuntotutkimukset, putkistotutkimukset, sähkö- ja haitta-ainetutkimukset.

 • Riita-asioiden asiantuntijapalvelut

Asuntokauppa aiheuttaa riitoja asioiden väärin ymmärryksistä taikka asioista, joihin ei ole ennakolta osattu, taikka voitu varautua. Meillä on pitkä kokemus riita-asioissa asiantuntijana toimimisesta.

 • Sisäilmatutkimukset

Home- ja kosteusvaurioiden etsiminen ja sisäilman laadun tutkiminen ovat yhdistelmä rakenteiden kunnon selvittämistä sekä erilaisten näytteiden ottamista. Pelkällä näytteiden otolla rakennuksen kunnon selvittäminen ei yleensä onnistu ja näytteitä tuleekin ottaa harkitusti, mutta riittävästi. Koska rakennuksia ei voida kokonaan purkaa tutkimuksia varten, tarvitaan oikeiden tutkimuskohtien ja tutkimusmäärien arvioimiseen kokenutta asiantuntijaa, joka osaa myös tulkita mm. laboratorioiden analyysien tuloksia oikein.

 • Korjaussuunnittelu

SUORAA-korjaussuunnittelun lähtökohta on ennakoiminen. Korjaussuunnitelmamme ovat ammattitaitoisen yksiselitteisiä, jolloin urakoitsijoiden ei tarvitse laskea tarjouksiinsa riskikerrointa tai arvailla lopullista korjaustapaa. Näin saadaan aidosti vertailukelpoisia tarjouksia taloyhtiön eduksi meidän varmistaessa oikeat korjausmenetelmät. Korjaussuunnittelu tehdään pääsääntöisesti ennen urakan kilpailuttamista, jolloin yleensä tarvitaan kattavia kuntotutkimuksia. Korjaussuunnittelua täydennetään tarvittessa urakan aikana kun rakenteita on laajemmin purettu.

 • Rakennuttaminen ja valvonta

SUORAA-rakennuttaminen ja valvonta toteutetaan asiakkaalle järkevästi hinta-laatusuhteen kannalta. Korjaushankkeen valvonta vaatiin myös osaamista kuntotutkimuksista ja korjaussuunnittelusta. Selvitämme aina, missä roolissa asiantuntemuksestamme on eniten asiakkaalle hyötyä. Asiantuntijan tulee myös kyetä esiintymään luontevasti ja selkokielisesti taloyhtiön yhtiökokouksissa ja asukasilloissa.

Rakennuttajakonsultti on korjaushankkeen johtaja, jonka esimiehenä toimii taloyhtiön hallitus. Rakennuttajakonsultin tulee tuntea alueensa urakoitsijat, jotta erilaisiin projekteihin löydetään ammattitaitoiset tekijät.

 • Hankesuunnitelmat

SUORAA-hankesuunnittelu ohjaa taloyhtiöitä tekemään oikeita päätöksiä. Taloyhtiöissä oikeat korjaussuunnittelu- ja hankepäätökset vaativat hankesuunnittelulta kansantajuista esitystapaa. Etsimme eri vaihtoehtoja kuntotutkimuksilla ja  kuuntelemalla osakkaita sekä analysoimme vaihtoehtojen tekniset käyttöiät ja kustannukset. Hankesuunnittelijamme ovat kokeneita ja selkokielisiä esittelijöitä asukasiltoihin ja yhtiökokouksiin.

 • TDD- Technical Due Dilligens

Seuraavaksi

Ota yhteyttä!