Tarina

Nyt on aika lausua alkusanat SUORAAn tarinaan. Alkuun ei liittynyt suuria taloudellisia riskejä, pakkoa, työttömyyttä tms. dramatiikkaa.
Matti Nykäsen sanoin: “elämä on ihmisen parasta aikaa” kuvaa ehkä parhaiten, miksi Suoraa sai alkunsa.

SUORAA TARINA 2016

Suoraa on yritys ja työpaikka, jossa kaikilla on mahdollista viihtyä ja vaikuttaa. Sen saavuttamiseksi tarvitaan jokaisen panostusta, eikä yrityksen sisällä saa olla esteitä viihtymiselle ja menestymiselle.

Oli siis aika luopua kiinteästä palkasta ja bonuksista. Samalla pääsimme eroon raporttien, tilastojen, analyysien ja strategioiden laatimisista. Mitä sitten saimme tai rakensimme tilalle? Byrokratisen toimintamallin vastakohdan, missä ansainta- ja viihtymislogiikka on vapaa. Asiakas maksaa asiantuntemuksestamme ja palveluistamme, josta osan tuloutamme itsellemme ja loput sijoitamme mahdollisuuksien mahdollistamiseen. Nyt voimme todeta onnistuneemme aloituksessa.

Miten jatkossa kasvamme ja kehitymme? Sen asiakkaat päättävät. Seuraava vaihe tarinassamme on jo menossa – luet sitä parhaillaan näiden sivujen muodossa.

Jokaisen vapaus ansaita omista työsaavutuksistaan ohjaa toimintaamme. Puhallamme “yhteen hiileen”, sillä kolleegankin menestyminen on yhteinen etu. Tavoitteenamme on saada mahdollisimman monta kumppania/ystävää rakentamaan tätä tarinaa. Voit ilmoittautua mukaan!

 

SUORAA TARINAAN JATKOA 2018

”Elämä on ollut laiffii” nämä kaksi vuotta. ”

Liikevaihto on lähes tuplaantunut kahdessa vuodessa, vuodesta 2015. Olemme saaneet muutamia ystäviä / osakkaita tarinaamme mukaan. Enemmänkin olisimme halunneet, mutta hyvistä asiantuntijoista on kova kilpailu ja kasvu ei ole meille välttämättömyys, vaan henkilöstön sopivuus olemassa olevaan porukkaan. Meille nykyinen henkilöstö on tärkeämpi kuin tusina uusia. Olemme pysyneet pienenä suurena asiantuntijaorganisaationa.

Henkilökohtaiset työsaavutukset ja samalla tilityksien suuruus henkilöstölle ovat ylittäneet tavoitteet. Kaikki tämä kannattavasti.

Tämä on tehty henkilöstön intohimolla ja osaamisella ilman esimiesorganisaatiota sekä asiakkaiden antamalla luottamuksella.

Käynnistämme seuraavaksi kolmeksi vuodeksi hankkeen nimeltä ”kerran vielä pojat”. Projektin tarkoitus on jälleen tuplata liikevaihto hyvää tulosta unohtamatta ja hyvällä henkilöstön fiiliksellä. Tämän projektin tarkoitus on turvata meille (lue; koko henkilöstölle), hyvä taloudellinen ja onnellinen tulevaisuus.

 

SUORAA TARINAAN JATKOA 2021

Kulunut kolmen vuoden jakso on ollut poikkeuksellinen. Laajensimme toimintaa Keski-Suomeen 2018, Matti Nykänen kuoli 2019 ja loppuvuodesta -19 luovuimme pääkaupunkiseudun toiminnasta ja siihen päälle 2020 korona. Samalla vuonna 2020 teimme kaikkien aikojen tuloksen niin euromääräisesti kuin prosenttuaalisesti. Luonnollisesti liikevaihtomme supistui 1. kerran yrityksen historiassa. Muutos oli kuitenkin kokonaisuudessaan positiivinen, jonka myös ennätystulos osoittaa. Alkuvuoden 2021 perusteella pääsemme jälleen myös ennätysliikevaihtoon.

Tärkein mittari on kuitenkin edelleen henkilökunnan viihtyvyys. Meillä etätyön mahdollisuus on ollut luonnollista alusta saakka, jota henkilöstö on myös hyvin hyödyntänyt. Koronavuosi ei tuonut meille tähän suuria muutoksia. Suurin miinus on ollut henkilöstön- ja avec vapaa-ajan tapahtumien puuttuminen. Tapahtumiin ”budjetoiduilla”*** rahoilla hankimme henkilöstön käyttöön matkailuauton.

Suoraa tarinaa on eletty syksystä 2012. On aika alkaa valmistumaan perustaja- /enemmistöosakkaiden siirtymiseen sivuun ja heidän omistuksensa siirtämistä henkilöstölle. Yritys ja henkilöstö on jo vuosia ollut lähes itseohjautuva, joten suuresta muutoksesta ei tule olemaan kysymys. Muutoksessa on kuitenkin aina mahdollisuus vielä parempaan, jonka pääkaupunkiseudun toiminnan loppuminen hyvin osoitti. Nuorempien vielä suuremmalla intohimolla ja yhteistyöllä, Suoraa tulee tekemään jatkossakin poikkeuksellista yrityskulttuuria Suomessa.
Lopetetaan tarina Matti Nykäsen sanoin ”Huominen on aina tulevaisuutta”.

*** tässä firmassa ei olla koskaan vuosibudjetteja laadittu, eikä laadita jatkossakaan.

 

2022

Joudumme päivittämään tarinaamme ennalta arvaamatta. Ennalta arvaamatta myös yhtiökumppanimme ja ystävä Ari ”Ape” Pellinen menehtyi pääsiäistä edeltävällä viikolla. Suoraa on enemmän työyhteisö kuin yritys. Suoraa on osa elämää ja ehkä sen takia ystävän ja kollegan poismeno koskettaa meitä syvältä.
Ape oli ja eli perheelle. Apesta oli juuri tullut pappa. Pappana oli mukavaa ja se näkyi Apesta. Täysipäiväiseksi papaksi Ape ei valitettavasti kerennyt. Rakennusalan ammattilaiseksi Ape ehti. Hänelle kertyi monipuolinen rakennusalan kokemus vastuullisista tehtävistä. Ehkä ainutlaatuisinta oli, ettei Apen ammattiverkosto ulottunut vain Keski-Suomeen, vaan hän tunsi ja hänet tunnettiin pääkaupunkiseudulla, varsinaissuomessa sekä Hämeessä. Kerkesi hän rakentamaan myös Savossa.
Ape oli kiinnostunut myös yhteiskunnallisista asioista. Ape kommentoi, keskusteli ja kirjoitti niistä mielellään.
Ape antoi enemmän meille ja yhteiskunnalle kun niiltä sai, KIITOS APE

Seuraavaksi

Työskentely meillä