Taloyhtiöt

Kuntoarvio, kuntotutkimus, energiatodistus, valvonta. Oli tarpeesi mikä tahansa, SUORAA esittää potentiaaliset vaihtoehdot riittävän selkeillä vaihtoehtokuvauksilla. Taloyhtiön päätöksien pohjaksi.

Kuntoarviot

Hallittu ja kustannustehokas kiinteistönpito alkaa tilaamalla asiantunteva SUORAA-kuntoarvio. Suuremmissa kiinteistössä, esim. asuiskerrostaloissa, yleisen tason kuntoarvion suorittaa rakenne-, lvi- ja sähkötiimimme. Pienemmissä yhtiöissä riittää usein yhden kokeneen ammattilaisemme arvio.
Kuntoarvion teossa tarvitaan vankkaa kokemusta erilaisista kuntotutkimuksista sekä korjaussuunnittelusta ja -toteutuksesta. Tämä antaa pohjaa määrittää alkavien vauriomekanismien etenemisnopeus ja vakavuus, sekä laatia luotettava pitkän tähtäimen suunnitelma (10 vuoden PTS).

Kuntotutkimukset

Korjaussuunnittelussa on tärkeää, että se pohjautuu oikeisiin ja tarkkoihin lähtötietoihin. Kuntotutkimuksilla tarkennetaan sekä varmennetaan mm. kuntoarvion havaintoja eri rakennusosista.  SUORAA-kuntotutkimukset perustuvat uusimpiin tutkimusmenetelmiin ja tekninen kalustomme edustaa huipputeknologiaa. Kuntotutkimuksemme kattavat kaikki rakennusten osat, kuten julkisivujen kuntotutkimukset, vesikattojen kuntotutkimukset, putkistotutkimukset, sähkö- ja haitta-ainetutkimukset.

Hankesuunnittelu

SUORAA-hankesuunnittelu ohjaa taloyhtiöitä tekemään oikeita päätöksiä. Taloyhtiöissä oikeat korjaussuunnittelu- ja hankepäätökset vaativat hankesuunnittelulta kansantajuista esitystapaa. Etsimme eri vaihtoehtoja kuntotutkimuksilla ja kuuntelemalla osakkaita. Aanalysoimme vaihtoehtojen tekniset käyttöiät ja kustannukset. Hankesuunnittelijamme ovat kokeneita ja selkokielisiä esittelijöitä asukasiltoihin ja yhtiökokouksiin.

Korjaussuunnittelu

SUORAA-korjaussuunnittelun lähtökohta on ennakoiminen. Korjaussuunnitelmamme ovat ammattitaitoisen yksiselitteisiä, jolloin urakoitsijoiden ei tarvitse laskea tarjouksiinsa riskikerrointa tai arvailla lopullista korjaustapaa. Näin saadaan aidosti vertailukelpoisia tarjouksia taloyhtiön eduksi. Korjaussuunnittelun varmistaessa oikeat korjausmenetelmät. Korjaussuunnittelu tehdään pääsääntöisesti ennen urakan kilpailuttamista, jolloin yleensä tarvitaan kattavia kuntotutkimuksia. Korjaussuunnittelua täydennetään tarvittessa urakan aikana, kun rakenteita on laajemmin purettu.

Rakennuttajakonsultti ja valvonta

SUORAA-rakennuttaminen ja valvonta toteutetaan asiakkaalle järkevästi, hinta-laatusuhde huomioiden. Korjaushankkeen valvonta vaatii myös osaamista kuntotutkimuksista ja korjaussuunnittelusta. Selvitämme aina, missä roolissa asiantuntemuksestamme on eniten asiakkaalle hyötyä. Asiantuntijan tulee myös kyetä esiintymään luontevasti ja selkokielisesti taloyhtiön yhtiökokouksissa ja asukasilloissa.

Rakennuttajakonsultti on korjaushankkeen johtaja, jonka esimiehenä toimii taloyhtiön hallitus. Rakennuttajakonsultin tulee tuntea alueensa urakoitsijat, jotta erilaisiin projekteihin löydetään ammattitaitoiset tekijät.

Seuraavaksi

Ota yhteyttä!